När vi ska säkerställa att det inte finns några ärenden på enskild person i Freshdesk, alternativt när man fått svar från Produktspecialist.

Hur vi eskalerar ärenden till Produktspecialist, se rutin:

Vilka typer av ärenden finns det?

1. Kontrollera om det finns något ärende på enskild person i Freshdesk
  2. Svar från Produktspecialist
  3. Lägga över mejl till annan grupp

Rutin för respektive ärende

1. Kontrollera om det finns något ärende på enskild person i Freshdesk

• Öppna upp Freshdesk och tryck på headsetet i det vänstra övre hörnet och välj min översiktspanel i rullistan.

• Finns det ett öppet ärende lagt på dig i Freshdesk kommer det ligga ett ärende som olöst.

• Kontrollera om ärendet ligger öppet för att det kommit svar från produktspecialist eller om det har missats att skicka mejlet som avslutat. Tryck på rutan som heter olösta då kommer en lista med ärenden att hantera.

• Gå in på ärendet och kontrollera om det är svar från produktspecialist eller om det är ett besvarat mejl som bara inte har skickats och avslutats.

2. Svar ifrån produkspecialist

Be ledare om admintid för att få tid i schemat att hantera ärendet, lös ärendet och besvara kunden enligt produkspecialistens råd med status avslutad. Ta mer hjälp om det behövs.

Redan svarat kund:

Om kunden redan har fått svar ändra status i rullistan till höger och tryck på tillämpa.

Om det inte finns några ärenden på dig som person i Freshdesk ligger det 0 under olösta.

3. Lägga över mejl till annan grupp
Om du får in ett mejl som hamnat i fel kö, till exempel mejl från ett företag till mejlen för privatpersoner ska du lägga över detta på rätt grupp i Freshdesk.
Det gör du genom att välja korrekt Grupp i listan till höger: